BankAxess

Med BankAxess kan du betale for varer og tjenester du handler online på en enkel og sikker måte. Betaling gjennomføres direkte fra bankkonto, og du godkjenner betalingen med din BankID.

For å benytte BankAxess må du ha BankAxess-avtale med BankID-banken din. Halvparten av BankID-brukerne har allerede en slik avtale.

Når du betaler med BankAxess, legitimerer du deg og godkjenner betalingen med BankID. BankID benyttes for å identifisere partene og sikrer at datautveksling mellom selger og kjøper ikke inneholder sensitiv informasjon.

Ved bruk av BankAxess gir du selger fullmakt til å belaste din konto umiddelbart eller på et senere tidspunkt som avtales mellom deg og selger.

For brukersteder

For å kunne tilby BankAxess som betalingsmåte må selger i alle tilfeller ha BankAxess-avtale med sin bank. Mange BankAxess-brukersteder har dessuten avtale med en online terminalleverandør og transaksjonsinnsamler, som for eksempel Nets eller PayEx.

Brukersteder som har BankAxess

Bruk av logo og merkenavn

Brukersteder som tilbyr BankAxess, er pålagt å bruke korrekt logo eller subsidiært merkenavnet BankAxess på sine nettsider. Merket (logoen eller subsidiært merkenavnet) skal i alle tilfeller presenteres der potensiell kjøper gis anledning til å velge betalingsløsning (dvs. ”ved kassen”), samt eventuelle andre steder der merker for betalingsløsninger fremkommer (f.eks. ”i vinduet”).

Informasjon til betalere

Det er fortsatt en del forbrukere som ikke vet hva BankAxess er. Inntil videre oppfordres brukerstedet derfor til å gjøre tilgjengelig en kort beskrivelse, som for eksempel: ”BankAxess er betaling fra bankkonto sikret med BankID” og/eller ”BankAxess krever at du har BankAxess-avtale med BankID-banken din” Avtaletest Ved behov kan du også legge direkte lenke til avtaletest for BankAxess. Skriv inn din egen nettadresse på slutten av denne lenken. https://epayment.bbs.no/BankAxessAgreement/Default.aspx?returURL=http://www.dittnettsted.no

Last ned - Krav til BankAxess brukerdialog